woensdag 8 juli 2009

Nu Gardenroute

De geplande Gardenroute kon niet doorgaan, omdat de meeste organisatie hun reizen afzeggen vanwege de winter en te weinig gasten.
Op aanraden van Kevin heb ik nu geboekt op een Greyhoundbus naar Knysia waar ik het packbackers hoop te boeken en van daaruit vier dagen tripjes maak zoals die op een normale trip inbegrepen zijn.
Voordeel: het is goedkoper, nadeel: moet zelf meer regelen, maar dat zal wel lukken.
Vertrek vrijdagmiddag (er wordt voor die dag slechter weer voorspeld) en kom dinsdagavond terug.
Zal waarschijnlijk in staat zijn daar te internetten, zo niet dan ben ik enkele dagen van de zender.

Heb nu geboekt voor de laatste vier dagen in het Krugerpark en kan wellicht de drie dagen ervoor met rangers mee die dieren tellen en voor onderhoud van het park zorgen.
Geregeld via de broer van mijn Ned. kontaktpersoon, die rangers opleidt.
Het is nog niet zeker omdat ze normaal gesproken mensen voor een hele week meenemen en er dient dus speciale toestemming worden gevraagd.

Vandaag vijf leerlingen op de highschool met wiskunde beziggehouden zo dat ze steeds om meer vroegen. Ze deden allen intensief mee (het dat is hier een compliment waard!).
"U laat ons de wiskunde op een andere manier zien" Ze zien mij als een soort lopende computer omdat we alles doen zonder gebruik van rekenapparaat.
Zulke reacties helpen om gemotiveerd te blijven, hoewel ik het aantal leerlingen wel groter had gehoopt.
Deze mensen hebben nu vakantie en komen elke dag vrijwillig naar school. Wiskunde staat als eerste op het programma, gisteren werd het gevolgd door stressmanagement, dan weer dansen en muziek maken. Een soort buitenschoolse opvang dus.

2 opmerkingen:

  1. Hey Jos! wat heerlijk dat je dat nu toch hebt kunnen boeken, ik had je al laten weten dat ik veel enthousiaste reacties heb gehoord over die garden route. Ben benieuwd wat jij ervan vindt! En dat Krugerpark....wow wat een super vooruitzicht!! Wat een gave belevenis moet dat zijn, hoop dat je veel wild gaat zien daar. Ik krijg ook steeds meer zin in vakantie, alleen hebben we geen echte vakantie in het vooruitzicht. Hoewel, volgende week ben ik lekker vier dagen vrij, da's ook fijn :-) Onze geplande vakantie in augustus (niks geboekt hoor, plan was op de bonnefooi naar frankrijk+zwitserland) hebben we maar in de ijskast gezet vanwege het huis. Daarvoor kunnen we die dagen goed gebruiken! Ben vandaag eindelijk weer eens lekker een avondje thuis geweest, morgen nog 1 dagje werken en dan dus korte vakantie. Morgen ga ik bij Nicole eten, die is over 2 weken uitgerekend en houdt er nu al rekening mee dat het eigenlijk ieder moment kan komen: Joshua was natuurlijk ook 2,5 week te vroeg! Spannend.. ga nu slapen, tot snel weer!! xx hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi Jos,
    Wat een overweldigende ervaringen doe jij op daar in Zuid-Africa.
    Zelf min of meer gevangen gezeten in je woning na 18.00 uur s'avonds is het nu een verademing om als vrij man naar Robbeneiland te gaan en de garden route te volgen.lijkt me.
    Je hartelijke ontboezemingen over de mensen die je ontmoet en dan die exclusieve ontmoeting met Tutu is wel heel bijzonder maar geeft ook aan dat als je de juiste kontakten hebt de wereld ook in Zuid-Africa klein is.
    Naast de oude groeven van de apartheid bericht je ook over de schhoonheid van het land met zijn rijke natuur.
    Het lijkt mij fantastisch om dat mee te maken en van Marian krijg ik het idee dat ze jouw reiservaringen zeker zou willen delen.
    Gisteren hebben we nog een feestje gehad bij Inez en Menno en hebben heerlijk genoten van een avond met op de achtergrond Jantje Smits(die Miek en ik niet eens kenden ,"we moesten ons schamen werd er gezegd".)
    Gelachen hebben we ook omdat er nog allerlei Nederlandstalige liedjes werden gezongen in voorbereiding op een Campingfeest bij een familielid van Inez.
    Een ieder zong mee op zijn eigen wijze.
    We hebben marjan nog gescorteerd naar huis omdat gezellige avonden gezellig moeten worden afgerond.
    Jos een goede tijd nog en we lezen graag over jouw spannende reis door het eigenlijk rijkste land van Afrika.
    Natuurlijk vele groeten van ons Miek .
    Chris

    BeantwoordenVerwijderen